BIOGRAFIJA

bio3

Marko Vukes

Pjevač/Glazbenik

Marko Vukes, rođen 9. travnja 1990. u Mariji Bistrici, svoje je prve afinitete prema glazbi pokazivao još u najranijoj dobi uz odobravanje i poticanje na ljubav prema ovoj umjetnosti, a ponajprije zbog činjenice da se njegov otac bavio glazbom. Svoj glazbeni put započinje osvajajući priznanja, a i publiku, na brojnim dječjim festivalima i lokalnim amaterskim glazbenim natjecanjima. Prvi javni nastup je imao sa jedanaest godina nastupivši na dječjem festivalu „Prvi pljesak Marije Gorice“ na kojem je osvojio prvo mjesto. Time je otvorio prilike sudjelovanja na međunarodnim priznatim glazbenim festivalima kao što su „Međimurski festival zabavne glazbe“ u Čakovcu (Hrvatska), „Sunčane skale“ U Herceg Novom (Crna gora), te „Etnofest“ u Neumu (Bosna i Hercegovina). Na nastupima se prezentirao kao izvođač svojih pjesama te je osvajao nagrade, nerijetko prva mjesta, a sve u vrijeme svoje prve samostalne karijere.

Prvi album i ozbiljniji angažmani

Markov album prvijenac je izišao sa njegovih nepunih 19 godina 2009. godine pod nazivom „Ja idem dalje“ u izdanju Croatia Records-a. Od tog vremena do danas, deset godina nakon, ova diskografska kuća prati Marka u njegovim glazbenim vodama.2011. godine postaje frontman zagrebačkog benda „Joy“. Bend se istaknuo sa hitovima „Ne postoji grad“, „Ljubavnice“ i „Čokolada“. U to vrijeme Markov jedinstveni vokal postaje sve više prepoznatljiv široj javnosti.Iz istog vremena se posebno ističe Markov angažman u glazbeno-scenskom izričaju u kojem je bio nositelj jedne od glavnih uloga u hrvatskom mjuziklu „Jalta, Jalta“ koji se prikazivao u Zagrebu.

Povratak samostalnoj karijeri i rad na albumu “Žedan tvoje ljubavi”

Krajem 2016. godine se odlučuje ponovno vratiti samostalnoj karijeri. Ubrzo okuplja i prateći bend „Share love with others“ kojeg čine vrhunski profesionalni glazbenici koji ga prate na svim nastupima do dana današnjeg. Njegove početke započinju pratiti rezultati sa osvajanjem nacionalnih top-ljestvica. Vrlo brzo se započinju nizati singlovi „Srce priznat neće“, „Ako išta vrijedi“, „Nebo gori“ i „Žedan tvoje ljubavi“. Posljednje dvije pjesme su ostvarile značajan uspjeh zadržavajući se deset i više tjedana na samom vrhu top-ljestvice „Top 40 HR“. Za sve navedene singlove postoje i video spotovi koji su se visokom kvalitetom snažno nametnuli priznanjima pratitelja glazbenog tržišta. Za većinu spotova režiju potpisuje Nevena Vukes (djevojačkim prezimenom Ristić), beogradska glumica i redateljica, a u jedno i Markova žena. Široj javnosti poznata po ulozi u seriji „Vatre Ivanjske“.

Krajem 2019.godine, završava i izdaje album “Žedan tvoje ljubavi” za koji tvrdi da je priča njegovog i glazbenog i duhovnog puta.

“Na albumu sam radio pune 3 godine i preko 50 glazbenika i vanjskih suradnika je sudjelovalo u procesu njegovog stvaranja. Svaka pjesma na albumu nije slučajno tu… ja vjerujem i osjećam da je svaka došla u trenutku važnog dogadjaja u mom životu kako bi ga točno opisala. Zato ovaj album je zapravo i moje emotivno i duhovno sazrijevanje kako u ljubavi tako u životu, a sve se to osjeća kroz moju glazbu. Zato volim reći, album “Žedan tvoje ljubavi” je ono što se trudim i borim živjeti.” – izjavio je Marko u intervjuu za magazin Story.hr.

ikone-singlovi
ikone-k9oncert
ikone-albumi

FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA

Na društvenim mrežama pronađite dodatne zanimljivosti.

icons-yt60
icons-fb60
icons-inst60