BIOGRAFIJA

Glazbeni počeci

Marko Vukes, rođen 9. travnja 1990. u Mariji Bistrici, svoje je prve afinitete prema glazbi pokazivao još u najranijoj dobi uz odobravanje i poticanje na ljubav prema ovoj umjetnosti, a ponajprije zbog činjenice da se njegov otac bavio glazbom. Svoj glazbeni put započinje osvajajući priznanja, a i publiku, na brojnim dječjim festivalima i lokalnim amaterskim glazbenim natjecanjima. Prvi javni nastup je imao sa jedanaest godina nastupivši na dječjem festivalu „Prvi pljesak Marije Gorice“ na kojem je osvojio prvo mjesto. Time je otvorio prilike sudjelovanja na međunarodnim priznatim glazbenim festivalima kao što su „Međimurski festival zabavne glazbe“ u Čakovcu (Hrvatska), „Sunčane skale“ U Herceg Novom (Crna gora), te „Etnofest“ u Neumu (Bosna i Hercegovina). Na nastupima se prezentirao kao izvođač svojih pjesama te je osvajao nagrade, nerijetko prva mjesta, a sve u vrijeme svoje prve samostalne karijere.

Prvi album i ozbiljniji angažmani

Markov album prvijenac je izišao 2009. godine pod nazivom „Ja idem dalje“ u izdanju Croatia Records-a. Iz istog vremena se posebno ističe Markov angažman u glazbeno-scenskom izričaju u kojem je bio nositelj jedne od glavnih uloga u hrvatskom mjuziklu „Jalta, Jalta“ koji se prikazivao u Zagrebu.

Djelovanje u bendu

2011. godine postaje frontman zagrebačkog benda „Joy“. Bend se istaknuo sa hitovima „Ne postoji grad“, „Ljubavnice“ i „Čokolada“. U to vrijeme Markov jedinstveni vokal postaje sve više prepoznatljiv široj javnosti.

Povratak samostalnoj karijeri

Krajem 2016. godine se odlučuje ponovno vratiti samostalnoj karijeri. Ubrzo okuplja i prateći bend „Share love with others“ kojeg čine vrhunski profesionalni glazbenici. Njihove zajedničke početke započinju pratiti rezultati sa osvajanjem nacionalnih top-ljestvica. I u to vrijeme se nastavila suradnja sa izdavačkom kućom Croatia Records. Vrlo brzo se započinju nizati singlovi „Srce priznat neće“, „Ako išta vrijedi“, „Nebo gori“ i „Žedan tvoje ljubavi“. Posljednje dvije pjesme su ostvarile značajan uspjeh zadržavajući se deset i više tjedana na samom vrhu top-ljestvice „Top 40 HR“. Za sve navedene singlove postoje i video spotovi koji su se visokom kvalitetom snažno nametnuli priznanjima pratitelja glazbenog tržišta. Za većinu spotova režiju potpisuje Nevena Vukes (djevojačkim prezimenom Ristić), beogradska glumica i redateljica, a u jedno i Markova žena. Široj javnosti poznata po ulozi u seriji „Vatre Ivanjske“.